Megtagadhatom az elrendelt rendkívüli munkavégzést?

A munkáltatóm autóipari beszállító, aki a váratlanul megnövekedett megrendelések miatt szombatra rendkívüli munkavégzést rendelt el.

A férjem kamionsofőrként gyakran hétvégén is úton van külföldön, ezért a gyerekekre szombaton csak én tudok vigyázni, az elhelyezésüket máshol nem tudom megoldani. Kötelezhet a munkáltató ilyenkor is a rendkívüli munkavégzés teljesítésére?

Általánosságban elmondható, hogy a munkáltató bármikor jogosult rendkívüli munkát elrendelni és azt a munkavállaló teljesíteni köteles. Természetesen előfordulhatnak olyan élethelyzetek, amikor a munkavállaló nem tudja a rendkívüli munkát teljesíteni személyes körülményei miatt.

[wp_bannerize group="group"]

A Munka Törvénykönyve előírja, hogy a munkáltató a munkavállaló érdekeit köteles figyelembe venni és e körben méltányosan eljárni. Az Ön esetében eszerint a helyes eljárás az, hogy Ön tájékoztatja a munkáltatóját arról a körülményről, hogy gyermekei még felügyeletre szorulnak, és elhelyezésüket nem tudja megoldani tekintettel arra, hogy a férje külföldön dolgozik, így nem tudja teljesíteni a rendkívüli munkát. Szerencsés esetben a munkáltató a méltányos mérlegelés elve alapján nem fogja Önt beosztani a rendkívüli munkára. Természetesen Önt is terheli az a kötelezettség, hogy próbáljon megoldást találni a gyermekek elhelyezésére, pl. nagyszülőknél, amennyiben ők helyben laknak. Amennyiben nem megoldható a gyermekek felügyelete, úgy ez olyan körülmény, amely miatt Ön jogszerűen tagadhatja meg a rendkívüli munkát és emiatt Önt hátrány nem érheti.

Más a helyzet, ha van olyan gyermeke, aki még nem töltötte be a 3. életévét, mert ebben az esetben a munkáltató az Ön számára egyáltalán nem jogosult rendkívüli munkát elrendelni.

 

Dr. Goda Mark
Ügyvéd és munkajogi szakjogász
Goda Ügyvédi Iroda