Csoportos létszámcsökkentés – felmondási védelem?

Csoportos leépítés van folyamatban a cégnél, ahol dolgozom. A csoportos leépítés bejelentése a munkaügyi hivatal és üzemi tanács felé még 2008. végén megtörtént. Most derült ki, hogy 5 hetes terhes vagyok.

A kérdésem, hogy felmondási védelem alatt állok-e? Vagy csak akkor állnék, ha a terhesség a bejelentés előtt kezdődött volna? Személy szerint még semmilyen papírt nem kaptam arra vonatkozóan, hogy én leszek elküldve a leépítés folyamán. Próbáltam utána olvasni, és úgy értelmeztem, hogy a felmondás közlése előtt 30 nappal a munkáltató köteles a munkavállalót írásban tájékoztatni a felmondásról. Ezek alapján jól gondolom, hogy mivel én még nem kaptam meg ezt a tájékoztatót, akkor jelenleg már felmondási védelem alatt állok?

Valóban jól látja. A Munka Törvénykönyve irányadó rendelkezése szerint, ha a létszámleépítéssel érintett munkavállaló a rendes felmondás közlése előtt 30 nappal megküldendő tájékoztatás közlésének időpontjában felmondási védelem alatt áll, a munkaviszonyát rendes felmondással csak a védelem megszűnését követően közölhető.

 

Dr. Goda Mark
Ügyvéd és munkajogi szakjogász
Goda Ügyvédi Iroda